21. Спортски сусрети Самосталног синдиката занатства, услуга и предузетништва Србије, Сокобања 2014.

Синдикат Securitas services свеукупни победник

У Сокобањи подно Озрена на спортским теренима хотела “ Здрављак“ од 03.-06.октобра одржани су 21.Спортски сусрети овог синдиката.

Учествовали су 168 представника следећих екипа: Securitas services, Самостални синдикат Београдски сајам, БАС, Сигурност Врачар и Тартуф сви из Београда, Синдикат занатства и приватног сектора Жабаљ, Селма , Ревност, Нови Сад. Општа удружења предузетника из: С.Паланке, В. Плане, Смедерева и Синдикална организација Ђердап услуге из Кладова.

Учеснике и госте најпре је поздравио председник Митар Костић у име организатора и домаћина сусрета, пожелевши свим такмичарима пуно успеха и фер борбу у предстојећим такмичењима.Затим су то учинили Снежана Радовановић, председница Скупштине општине Сокобања и Новица Мијалковић, директор хотела.

Част да отвори Јубиларне сусрете припала је Милану Грујићу, председнику Синдиката комуналаца Србије. Уз интонирање Интернационале заставу Синдиката изнело је четворо синдикалаца, а на јарбол ју је подигла Вера Јоцић БАС, Беорад.

Свечаност отварања ове радничко-спортске манифестације увеличали су чланови Куд „Соко“ из Сокобање сплетом игара из Шумадије.

Непосредно по завршетку свечаног дела почела су такмичења према распореду. Екипно у следећим дисциплинама: мали фудбал, баскет, куглање и надвлачење конопца.Од појединачних дисциплина(мушки) биле су: стони тенис, пливање, атлетика, пикадо и шах. Жене су се такмичеле у истим дисциплинама сем у шаху.

Два дана су трајала такмичења , а најжешће борбе су се водиле у малом фудбалу, баскету и надвлачењу конопца.

Поред спортских такмичења одржана су и ревијална : спремање рибље чорбе, најлепше фризуре, најбољи плесни пар, најбољи певач и певачица и избор за мис.

Све време сусрета у холу хотела приређена је изложба ручних уметничких радова(чланице ОУП из С.Паланке), старих заната (бачвар и стакло-гравер) и ћурчија.

Завршне вечери додељене су: Златне плакете, мајсторска писма и специјалне захвалнице.

ДОБИТНИЦИ ЗЛАТНЕ ПЛАКЕТЕ СУ:

Синдикална организација запослених у занатству и приватном сектору општине Жабаљ за синдикално стваралаштво и афирмација синдиката међу запосленима.
ДОО „СЕЛМА“ предузеће за производњу, одржавање и пројектовање сигнализационе опреме Суботица за развој социјално-партнерских односа између синдиката, послодавца и њихових Асоцијација(предузећа).
Синдикална организација берберско-фризерске задруге „КУЋА ЛЕПОТЕ“ Сомбор у области синдикалног стваралаштва и афирмација синдиката међу запосленима.
САВО ВАЖИЋ
, услужно предузеће „ДЕДИЊЕ“ ,Београд за синдикално стваралаштво и афирмацију синдиката међу запосленима(активистима и синдикалним организацијама).
ДРАГАН ГОЛУБОВИЋ
,председник Синдикалне организације „Металац“ , Ниш за синдикално стваралаштво и афирмацију синдиката међу запосленима(активистима и синдикалним организацијама).
МИЛАН ПЕШИЋ,
Синдикална организација „Ђердап услуге“, Кладово за синдикално стваралаштво и афирмацију синдиката међу запосленима.
НЕНАД ЖИВАНОВИЋ,
аутопревозник из Велике Плане за очување и неговање старих заната и афирмацију услужног занатства.
ДЕЈАН ЂУРЂЕВИЋ,
занатлија из Смедеревске Паланке за очување и неговање старих заната и афирмацију услужног занатства.
МИЛАН-ЛАНЕ СТЕФАНОВИЋ,
стакло-гравер из села Главица, Параћин за очување и неговање старих заната.

МАЈСТОРСКА ПИСМА:

ГОРАН СТОЈАДИНОВИЋ, угоститељ-власник ресторана из Велике Плане
ЗДРАВКО ИСАКОВИЋ, „БИБА СТРУЈА“ сам. ауто-електричарска занатска радња из Смедеревске Паланке
ЉУБИША ПАВЛОВИЋ, аутомеханичар из Велике Плане
РАНКО РАЈКОВИЋ, бачвар село Злегиње, Александровац
МИРКО ОБРАДОВИЋ, аутомеханичар из Велике Плане

СПЕЦИЈАЛНЕ ЗАХВАЛНИЦЕ СИНДИКАТА:

БАС, Београд синдикална организација за вишегодишњу успешну синдикалну сарадњу и спортско учешће на сусретима
СЛАВКО ЈОВАНОВИЋ, Београдски сајам, за вишегодишњу успешну сарадњу и логистику синдикату
ЂОРЂЕ ВУЧИНИЋ, SECURITAS SERVICES Београд , за развој социјално-партнерских односа између синдиката и послодаваца
.ДЕС ,Нови Сад, за синдикално стваралаштво и афирмацију синдиката међу запосленима
БРАНИСЛАВ ДАНКОВИЋ Смедерево, за вишегодишњу сарадњу синдиката и Удружења занатлија и предузетника

После доделе ових признања прешло се на уручивање пехара, медаља и диплома најуспешнијим екипама и спортистима.

ЕКИПНО:

Фудбал: Securitas services Београд
Куглањe: –ОУП В.Плана
Надвлачењe конопца: Securitas services
Баскет: Securitas services

ПОЈЕДИНАЧНО:

Пикадо(ж) –Маринковић Ана , Securitas services
Пикадо (м) – Пучић Мирослав, Жабаљ
Стони тенис(ж) -Бечић Оливера, ОУП С.Паланка
Стони тенис(м) -Пантелић Драган, ОУП С.Паланка
Бацање кугле(ж) – Ђорђевић Мирка, Securitas services
Бацање кугле(м) – Марковић Јовица, ОУП С.Паланка