Биљобер Сокобања 2014.

У оквиру традиционалних 20. јубиларних свечаности „Дани биљобера“ Сокобања 2014, организовано је, за 40.так љубитеља, брање и сакупљање самониклог лековитог биља и едукација на ливадама подно Ртња,  уз пратњу водича и стручњака-едукатора за лековито биље.

Митар Костић, председник и Зоран Ђукић, члан председништва Самосталног синдиката занатства, услуга и предузетништва Србије на Ивандан посетили су бераче биља код цркве св. Јована и украћем разговору упознали се са искуствима у брању лековитих трава.

Дружење са учесницима је настављено све до касних поподневних сати када је уз пригодан културно-уметнички програм у амфитеатру испред Завичајног музеја, организовано  плетење ивандањских венчића, а затим су Удружење за лековито биље Србије „ Др Јован Туцаков“и фирма  Адонис уручили сертификате учесницима едукативног програма о лековитом биљу.

Како су запослени у фирми Адонис- Сокобања чланови нашег синдиката а и редовно учествују на Спортским сусретима истог синдиката Митар Костић је Небојши Станојевићу власнику Адониса уручио Мајсторско писмо јер су радници уједно и прави мајстори у брању и преради лековитог биља.
Учесницима БИЉОБЕРА Костић је поделио мајице са логом нашег синдиката и називом манифестације у којој су учествовали.

2017-02-08T09:20:02+00:00