Јубиларни 20. Спортски сусрети Самосталног синдиката занатства, услуга и предузетништва Србије – Сокобања 2013.

У Сокобањи подно Озрена на спортским теренима хотела „Здрављак“ од 03.-06.октобра одржани су 20. Јубиларни спортски сусрети овог синдиката.

Учествовали су 160 представника следећих екипа: Securitas services, Самостални синдикат Београдски сајам, БАС, Сигурност Врачар и  Тартуф сви из Београда, Синдикат занатства и приватног сектора Жабаљ, Селма и  Тржница из Суботице, Ревност, Нови Сад. Општа удружења предузетника из:  С.Паланке, В. Плане, Смедерева и Синдикална организација Ђердап услуге из Кладова.

Учеснике и госте најпре је поздравио председник Митар Костић у име организатора и домаћина сусрета, пожелевши свим такмичарима пуно успеха и фер борбу у предстојећим такмичењима. Затим су то учинили Снежана Радовановић, председница Скупштине општине Сокобања и Новица Мијалковић, директор хотела.

Част да отвори Јубиларне сусрете припала је Милану Грујићу, председнику Синдиката комуналаца Србије. Уз интонирање Интернационале заставу Синдиката изнело је четворо синдикалаца, а на јарбол ју је подигла Вера Јоцић БАС, Беорад.

Свечаност отварања ове радничко-спортске манифестације увеличали су чланови Куд „Соко“ из Сокобање сплетом игара из Шумадије.

Непосредно по завршетку свечаног дела почела су такмичења према распореду. Екипно у следећим дисциплинама : мали фудбал, баскет, куглање и надвлачење конопца. Од појединачних дисциплина(мушки) биле су: стони тенис, пливање, атлетика, пикадо и шах. Жене су се такмичеле у истим дисциплинама сем у шаху.

Два дана су трајала такмичења , а најжешће борбе су се водиле у малом фудбалу, баскету и надвлачењу конопца.

Поред спортских такмичења одржана су и ревијална :  спремање рибље чорбе, најлепше фризуре, најбољи плесни пар, најбољи певач и певачица и избор за мис.

Све време сусрета у холу хотела приређена је изложба ручних уметничких радова(чланице ОУП из С.Паланке), старих заната (бачвар и стакло-гравер) и ћурчија.

Завршне вечери додељене су: Златне плакете, мајсторска писма и специјалне захвалнице.

ДОБИТНИЦИ ЗЛАТНЕ ПЛАКЕТЕ СУ

1.Синдикална организација запослених у занатству и приватном сектору општине Жабаљ за  синдикално стваралаштво и афирмација синдиката међу запосленима.
2
.ДОО „СЕЛМА“ предузеће за производњу, одржавање и пројектовање сигнализационе опреме Суботица за  развој социјално-партнерских односа између синдиката, послодавца и њихових Асоцијација(предузећа).
3.Синдикална организација берберско-фризерске задруге „КУЋА ЛЕПОТЕ“ Сомбор у области синдикалног стваралаштва и афирмација синдиката међу запосленима.
4.САВО ВАЖИЋ, услужно предузеће „ДЕДИЊЕ“,Београд за синдикално стваралаштво и афирмацију синдиката међу запосленима(активистима и синдикалним организацијама).
5.ДРАГАН ГОЛУБОВИЋ,председник Синдикалне организације Металац, Ниш за синдикално стваралаштво и афирмацију синдиката међу запосленима(активистима и синдикалним организацијама).
6.МИЛОРАД ПЕРИШИЋ
, председник Самосталног синдиката занатства, услуга и предузетништва Војводине за синдикално стваралаштво и афирмацију синдиката међу запосленима.
7.МИЛАН ПЕШИЋ, Синдикална организација „Ђердап услуге“, Кладово за синдикално стваралаштво и афирмацију синдиката међу запосленима.
8.НЕНАД ЖИВАНОВИЋ,
аутопревозник из Велике Плане за очување и неговање старих заната и афирмацију услужног занатства.
9.ДЕЈАН ЂУРЂЕВИЋ,
занатлија из Смедеревске Паланке за очување и неговање старих заната и афирмацију услужног занатства.
10.ВЛАДА МИЛИЋЕВИЋ,
дугогодишњи секретар Самосталног синдиката занатства, услуга и предузетништва Србије, сада пензионер.
11.МИЛАН-ЛАНЕ СТЕФАНОВИЋ, стакло-гравер из села Главица, Параћин за очување и неговање старих заната.
12.Синдикална организација“ СИГУРНОСТ ВРАЧАР“, Београд за синдикално стваралаштво и афирмација синдиката међу запосленима

Мајсторска писма:

1.ГОРАН СТОЈАДИНОВИЋ, угоститељ-власник ресторана из Велике Плане
2.ЗДРАВКО ИСАКОВИЋ, „БИБА СТРУЈА“ сам. ауто-електричарска занатска радња из Смедеревске Паланке
3.ЉУБИША ПАВЛОВИЋ, аутомеханичар из Велике Плане
4.РАНКО РАЈКОВИЋ, бачвар село Злегиње, Александровац
5.МИРКО ОБРАДОВИЋ, аутомеханичар из Велике Плане

Специјалне захвалнице синдиката:

1.БАС, Београд синдикална организација за вишегодишњу успешну синдикалну сарадњу и спортско учешће на сусретима
2.СЛАВКО ЈОВАНОВИЋ, Београдски сајам, за вишегодишњу успешну сарадњу и логистику синдикату
3.ЂОРЂЕ ВУЧИНИЋ, SECURITAS SERVICES
Београд ,за развој социјално-партнерских односа између синдиката и послодаваца
4.ДЕС ,Нови Сад, за синдикално стваралаштво и афирмацију синдиката међу запосленима
5.БРАНИСЛАВ ДАНКОВИЋ Смедерево , за вишегодишњу сарадњу синдиката и  Удружења занатлија и предузетника
6.ВИЋЕНТИЋ ДРАГАН, ТРГОМЕТАЛ Ваљево, за  вишегодишњу сарадњу Синдиката и занатлија предузетника
7.ТВ ПАЛМА +  Јагодина, за допринос медија у афирмацији Синдиката и старих заната у Србији

После доделе ових признања прешло се на уручивање  пехара, медаља и диплома најуспешнијим екипама и спортистима.

Екипно :

Најбоља певачица : Обрадовић Драгана, В.Плана
Најбољи певач : Деђански Јован, Смедерево
Најбољи плесни пар : Палош Оливера и Мартин
Најбољи у спремању рибље чорбе :Палош Мартин,Селма- Суботица и Смиљковић Димитрије ЈКП“ Градска чистоћа“-Београд

Избор Мис Сокобања 2013

Друга пратиља: Палош Силвија ,Селма Суботица