Од 28. септембра до 1. новембра 2017. године у Врњачкој Бањи одржан је  24. Сабор и спортски сусрети Занатства, услуга и предузетништва Србије „Врњачка Бања 2017“. на коме је узело учешће више од 200 учесника, укључујући и госте из Румуније, Републике Црне Горе, Повереника Самосталног синдиката Врњачке Бање и више угледних гостију из целе Србије.

Поводом 10. августа – Дана синдиката занатства, услуга и предузетништва Србије, ценећи активност и рад представника синдиката, занатлија -чувара старих заната, занатских радњи и предузећа који са успехом афирмишу услужно занатство и предузетништво у Србији, успешну сарадњу са Удружењима занатлија и предузетника у Србији – као и неговање социјално партнерских односа између Синдиката и послодаваца у правцу очувања радних тековина и поштовања еснафских традиција на основу 10  примљених номинација у четири области за овогодишње признање „ЗЛАТНА ПЛАКЕТА 2017“,

– Најуспешнијим синдикалним активистима, синдикалним организацијама и   Савезима Синдиката,
– успешним занатлијама-предузетницима који су својим радом афирмисали занатство и предузтништво и мала предузетничка предузећа,
– општим удружењима занатлија и предузетника,
– асоцијацијама са којима Синдикат има успешну сарадњу

ДОДЕЉЕНЕ СУ

Годишње награде Синдиката „ЗЛАТНА ПЛАКЕТА 2017.“

• СОСС АД РЕВНОСТ, Нови Сад, за област синдикалног стваралаштва, двадесетпетогодишњег постојања и афирмације Синдиката међу запосленима;
  • БОНБОЊЕРА БРАНА, Кикинда, за очување и неговање старих заната и афирмацију услужног занатства и предузетништва у Србији;
  • ОУП СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА, за сарадњу Синдиката и занатлија предузетника, Удружења занатлија и предузетника на афирмацији Синдиката;
  • ДОО ЛАБ, Жабаљ, за 20 година постојања и сарадње са синдикатом, удружењима занатлија и предузетника на афирмацији Синдиката;
  • ДП БЕОГРАДСКИ САЈАМ, Београд, за развој социјално партнерских односа између Синдиката, послодаваца и њихових асоцијација и великог јубилеја-80 година постојања;
  • СТИЛ-ЈАСЕН, Тутин, за развој социјално партнерских односа између Синдиката, послодаваца и њихових асоцијација и  јубилеја-20 година постојања;
  • Миљковић Слађан,Синдикална организација Ђердап-Услуге Кладово,за област синдикално стваралаштво и афирмацију синдиката међу запосленима.

Мајсторска писма Синдиката

• РЕСТОРАН КОД МИРА, Богутовац власник Мирослав Мира Матовић за очување и афирмацију услужног занатства и предузетништва Србије;
  • АУТОПРЕВОЗНИЧКА РАДЊА Пејић Драган, Смедерево за афирмацију услужног занаства и предузетништва Србије и допринос у сарадњи ОУП-а и ССЗУПС;
  • СЗТР БАТА, Пожаревац власник Никола Степановић за дугогоришњи рад, наставак традиције и добру сарадњу са ССЗУПС;
  • Комплекс КРСТОВ ГРАД, село Прогорелица, власник Жељко Кошанин, за повратак српској традицији, великом кустосу у очувању Српске културне баштине, пружање услуга и бављење сеоским туризмом.

и Специјалне захвалнице Синдиката

ЊЕГОВАН МИРОСЛАВ, БАС, Београд, за активно вишегодишње учешће на Спортским сусретима Самосталног синдиката занатства, услуга и предузетништва Србије;

МИХАЈЛОВИЋ ЗОРАН, секретар СССС, за изузетно добру сарадњу и ограмну подршку Самосталном синдикату занатства, услуга и предузетништва Србије;

ТИМЧИЋ БОБАН, Марковац – Велика Плана, за вишегодишње учешће на Спортским сусретима и изузетну сарадњу са Самосталним синдикатом занатства, услуга и предузетништва Србије;

ЈЕЛЕНА РАДОМАН, ОУП Смедеревска Паланка, за активно вишегодишње учешће на Спортским сусретима Самосталног синдиката занатства, услуга и предузетништва Србије;

СТОЈКИЋ ВИОЛЕТА, Председник Скупштине ОУП Смедерево, за допринос унапређењу, сарадње и учешћа на спортским сусретима Самосталног синдиката занатства, услуга и предузетништва Србије;

ЛАЗИЋ ДРАГАНУ, Менаџер за безбедност и заштиту здравља на раду, АД Ревност, Нови Сад, за развој синдикалног деловања и изузетним резултатима из безбедности и заштите здравља на раду.

CONSTANTINESCU VIOREL – presedinte CNSLR FRATIA UJ MEHEDINTI, DROBETA TURNU-SEVERIN-ROMANIA, за велики допринос у зближавању два братска народа и допринос учешћу на спортским сусретима ВРЊАЧКА БАЊА 2017.

Посебно признање ПЛАКЕТУ

СНЕЖАНИ РИСТАНОВИЋ, директору Raiffaisen Future AD, друштво за управљање пензионим фондом Београд, за изузетну сарадњу, велику помоћ и подршку Самосталном синдикату занатства, услуга и предузетништва Србије.

Као што видите, наш Синдикат није „мач освете радника“ већ институција која тежи успостављању правог истинског социјалног дијалога између представника света капитала и света рада –што је темељ успешног рада и сарадње.

На овај начин потрђујемо наш основни мото под којим се одржавају сви наши Сабори и спортски сусрети:

„ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ“

2017-11-20T14:21:03+00:00