У Кладову добитницима уручене златне плакете 2015.

Свеукупни победник, БАС –Београд, други Самостални синдикат Ђердап услуге, Кладово, а трећи Синдикат Приватног сектора, Жабаљ

Тамо где је Дунав најлепши, у источној Србији, налази се познато туристичко место Кладово.

Овогодишњи 22. Сусрети Самосталног синдиката занатства, услуга и предузетништва Србије управо су одржани у Кладову од 01-04. октобра у организацији овог синдиката, уз учешће 160 учесника и гостију.
Такмичарске екипе- учеснице биле су:Синдикална организација Ђердап услуге, Кладово, БАС- Београд, ОУП С.Паланка, Београдски сајам, Синдикат – Жабаљ, Синдикат“Ревност “ , Нови Сад, ОУП В. Плана, ОУП Смедерево,Синдикат“ Београдска гробља“, Тартуф –Београд, СТУР – Миле Рдосављевић, Деспотовац, Данубе- Кладово и Синдикат Луке, Београд.
Међу гостима су били: Јасна Аврамовић, градоначелница Смедерева,Радослав Цокић, начелник Подунавског округа, Живорад Бојчић, председник општине Лајковац, Игор Матковић, председник општине В. Плана, Драган Будујкић, председник општине Кладово,Снежана Ристановић, директор Рајфајзен футура ад, Београд и Влада Костић, технички директор Колубара, погон Елмонт.
Другог дана по доласку, у петак у 9 часова уз звуке Интернационале заставу РОС-а изнели су представници : Београдски сајам, С.Паланка, БАС-а, Жааљ, Смедерево. На јарбол заставу јеподигао вишегодишњи учесник игара, Душан Ђорђевић ОУП С.П. Председник општине Кладово зажелео је добродошлицу, угодан боравак и добре спортске резултате свим учесницима.
После поздрављања учесника и гостију овогодишње сусрете прогласио је отвореним Митар Костић, председник РОС-а.
Спортска такмичења су започета непосредно након отварања игара у следећим дисциплинама : мали фудбал, баскет, куглање, пикадо. стони тенис, скок из места, бацање кугле, шах, надвлачење конопца и пливање.
Два дана трајало је витешко надметање на малим теренима хотела “ Ђердап“ . По правилу најжешће борбе водиле су се у малом фудбалу, али и у осталим дисциплинама није недостајало“ жара“.
За све заинтересоване учеснике, у два дана организован је обилазак Дунава бродом, што је била својеврсна атракција и одушевљење свих који су кренули на ову вожњу.

ПОБЕДНИЦИ ПО СПОРТСКИМ ДИСЦИПЛИНАМА:

мали фудбал : Синдикална организација“ Ђердап услуге“, Кладово
баскет: Ђердап услуге
куглање: Жабаљ
пикадо(ж): Сања Димитријевић, Данубе
пикадо(м) :Недељко Татарски, Жабаљ
стони тенис(ж): Оливера Бечић, С.П.
стони тенис(м) :Владимир Јокић, Жабаљ
бацање кугле(ж):Марија Пештерац-БАС
бацање кугле(м): Ненад Васиљевић-Данубе Кладово
скок из места(ж): Наташа Михајловић-БАС
скок из места (м): Дамир Гавриловић-Данубе Кладово
пливање(ж): Данијела Црномарковић, БАС
пливање(м): Зоран Стојковић, Ђердап услуге Кладово
шах: Срећко Радуловић, Ђердап услуге Кладово
конопац: БАС

ДОБИТНИЦИ ЗЛАТНЕ ПЛАКЕТЕ:

Мирослав Беланчић, повереник за општину Ада
СТР „Бомбоница“ Чуруг
ТВ “ Кладово“, Кладово
Маријан Ранчић, председник синдикалне подружнице Пирот, Пирот

МАЈСТОРСКА ПИСМА:

МАГ ЈАНКОВИЋ, Александровац, за очување и неговање старих заната и афирмацију услужног занатства и предузетништва у Србији
МИЛИСАВ ТОМИЋ, воскар из Кладова за очување и неговање старих заната и афирмацију услужног занатства и предузетништва у Србији
КОСАНОВИЋ МЕТАЛ, Нова Пазова, за очување и неговање старих заната и афирмацију услужног занатства и предузетништва у Србији
СМЗР “ МЕТАЛАЦ“, Смедеревска Паланка, за очување и неговање старих заната и афирмацију услужног занатства и предузетништва у Србији
СЗКР- МП, НЕДЕЉКОВИЋ МИША, за очување и неговање старих заната и афирмацију услужног занатства и предузетништва у Србији

СПЕЦИЈАЛНЕ ЗАХВАЛНИЦЕ:

БОЖАНИ ИНИЋ ЛУКОВИЋ, БАС Београд
За активно вишегодишње учешће на Спортским сусретима Самосталног синдиката занатства, услуга и предузетништва Србије

ЉИЉАНИ РАЂЕНОВИЋ, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
За допринос развоју, унапређењу и афирмацији Самосталног синдиката занатства, услуга и предузетништва Србије

ВСМШ ГЕОРГЕ ТИТЕИКА, ДРОБЕТА ТУРН СЕВЕРИН РУМУНИЈА
за учешће на 22. Спортским сусретима и будућу сарадњу

ОУП СМЕДЕРЕВО,
за вишегодишње учешће на Спортским сусретима и изузетну сарадњу са Самосталним синдикатом занатства, услуга и предузетништва Србије

БОЛБОТИНОВИЋ ЖИВОЈИНУ, ТЕКИЈАНКА д.о.о. Кладово
за показану хуманост и несебичну помоћ грађанима општине Кладово и шире

ИГОРУ МАТКОВИЋУ, председнику општине Велика Плана
за помоћ и сарадњу са ОУП Велика Плана

ТАРТУФ д.о.о.Београд
За вишегодишње учешће на сусретима и сарадњу са Самосталним синдикатом занатства, услуга и предузетништва Србије

СТУР РАДИСАВЉЕВИЋ-М, Миле Радисављевић, Деспотовац
за вишегодишњу сарадњу са Самосталним синдикатом занатства, услуга и предузетништва Србије

ДРАГАНУ ПАНТЕЛЕЈИЋУ БОЖИЋ д.о.о., Смедеревска Паланка
за вишегодишње учешће на сусретима Самосталног синдиката занатства, услуга и предузетништва Србије.

***

Након уручивања Златних плакета, мајсторских писама, специјалних захвалница и спортских признања уручени су пехар фер-плеја Приватни сектор Жабаљ , Велики пехар свеукупног победника уручен је екипи БАС, Београд.
У забавно-ревијалном делу уручени су пехари најбољем плесном пару ,најбољем певачу аматеру , за најлепшу фризуру и најбољи котлић Кладово2015 “ Мартин Палош“, Селма-Суботица, екипи ОУП В. Плана.
Пред крај забавног програма одржано је такмичење за МИС занатства Србије 2015. прву и другу пратиљу, мис шарма и фотогеничности.
Титулу најлепше- мис 2015 понела представница БАС-а.

Дани проведени у Кладову остају у незаборавној и лепој успомени, па зато не чуди податак да су овогодишњи учесници пожелели да се идуће године, поново друже и такмиче у месту где је Дунав најлепши – Кладово.

Приредио: Зоран Ђукић

2017-02-08T10:04:06+00:00