РСИ

РСИ 2017-01-23T14:20:04+00:00

У СОКОБАЊИ ДОБИТНИЦИМА УРУЧЕНЕ ЗЛАТНЕ ПЛАКЕТЕ

БАС-БЕОГРАД СВЕУКУПНИ ПОБЕДНИК, ЂЕРДАП-УСЛУГЕ-КЛАДОВО ДРУГО А, ОПШТЕ УДРУЖЕЊЕ ЗАНАТЛИЈА И ПРЕДУЗЕТНИКА-С.ПАЛАНКА ТРЕЋЕ МЕСТО

У подножју шумовитог Озрена и у близини горостасног Ртња, на обалама бистре и плаховите Моравице, налази се познато бањско, клматско и туристичко место Сокобања.

Овогодишњи 18. Сусрети Самосталног синдиката занатства,услуга и предузетништва Србије управо су одржани у Сокобањи од 22.-25. септембра уз учешће 150 учесника.

Такмичарске екипе –учеснице биле су: БАС-БЕОГРАД, ЂЕРДАП-УСЛУГЕ, КЛАДОВО, ОУ ЗАНАТЛИЈА И ПРЕДУЗЕТНИКА С. ПАЛАНКА, УДРУЖЕЊЕ САМОСТАЛНИХ ПРИВРЕДНИКА В.ПЛАНА, БЕОГРАДСКИ САЈАМ, АК ВОЖДОВАЦ–БЕОГРАД, СИНДИКАТ ЗАНАТСТВА И ПРИВАТНОГ СЕКТОРА ЖАБАЉ, РЕВНОСТ-НОВИ САД и ПРИВАТНИ СЕКТОР-БЕОГРАД.

Другог дана по доласку у преподневним часовима уз звуке интернационале заставу синдиката подигли су на јарбол: Вера Јоцић из БАС-а и  Ђуро Марковић из Жабља.

Митар Костић, председник РОС-а поздравио је уважене госте а, свим учесницима пожелео спортско и фер надметање са жељом да се идуће године окпе у још већем броју.

Дејан Лукић, председник општине  пожелео је  свим учесниццима угодан боравак у Сокобањи.

Лепо време и пријатан боравак такмичарима, у име домаћина , пожелео је Новица Мијалковић, директор хтп “Здрављак“ .

Добродошлицу и поздраве учесницима сусрета упутила је и Снежана Радовановић, повереник Повереништва Већа ССС Србије за општину Сокобања.

У име Удружења занатлија занатлија Сокобање обратио се Драгослав Стефановић који је поздравио све учеснике и изразио задовољство што је баш наша бања изабрана за домаћина сусрета.

После поздрављања гостију, сусрете је прогласио отвореним Митар Костић.

Леп утисак отварања увеличали су чланови Куд „Соко“из места, сплетом игара из Србије.

Спортска такмичења  су започета одмах након отварања сусрета у следећим дисциплинама:мали фудбал, баскет, куглање, пикадо, пливање, стони тенис, скок из места, бацање кугле, шах и надвлачење конопца.

Три дана водила се витешка борба на малим теренима хотела „Здрављак“.

Као што се и очекивало највеће надметање одигравало се у малом фудбалу. Најбоља у овој дисциплини била је екипа „Ђердап-услуге“, Кладово.

У баскету, популарној игри на један кош, највише кошева убацили су кошаркаши-це БАС-а.

У куглању највише чуњева оборила је екипа АК ВОЖДОВАЦ –Београд.

У пикаду, пливању, скоку из места, бацању кугле и надвлачењу конопца највише успеха постигле су екипе БАС-Београд.

У шаху и стоном тенису најбољи су били ОПШТЕ УДРУЖЕЊЕ ЗАНАТЛИЈА И ПРЕДУЗЕТНИКА С. ПАЛАНКА.

У оквиру сусрета организован је и округли сто на тему-Синдикат и занатство у Србији.Предавачи су били: Горан Батак, саветник у Министарству за економију и регионални развој, мр Милан Грујић,председник Синдиката запослених у комунално-стамбеној делатности Србије и Благоје Станисављевић, председник Занатске коморе Србије.

Завршне вечери Митар Костић,председник овог синдиката, уручио је следећим добитницима Златне плакете:

НИКОЛИ ПЕРОВИЋУ, ЂЕРДАП-УСЛУГЕ, Кладово

БРАНКУ МАЈКАНОВИЋУ- Повереништво, Кладово

РАДМИЛУ ВУЈЧИЋУ, ОУ Предузетника-В.Плана

ВИДОЈУ ПАНТИЋУ, Приватни сектор,Београд

НИКОЛИ ТРТИЋУ, Синдикат приватног сектора,Жабаљ

ЈОВИЦИ МАРКОВИЋУ, ОУ Занатлија и предузетника,С.Паланка

НОВИЦИ РАДИВОЈЕВИЋУ, „СЛОГА“,Пожаревац

СЛАВКУ ЈОВАНОВИЋУ, Београдски сајам

СВЕТИСЛАВУ ВЛАДИСАВЉЕВИЋУ, пензионер,Београд

ЖИВОРАДУ БОСИЉЧИЋУ, власнику бомбонџијске радње,Београд

СИНДИКАЛНОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ ССС НИША,Ниш

ЗАНАТСКОЈ КОМОРИ ГРАДА НИША, Ниш

Специјалне захвалнице додељене су:

ДРАГОЈУ РАДОСАВЉЕВИЋУ БАС, Београд

АС МОНТЕР комерц д.о.о , Младеновац

СРЕБРИЋ ТОПЛИЦИ и ЖИВАНОВИЋ НЕНАДУ обојца из  ОПШТЕГ УДРУЖЕЊЕА ПРЕДУЗЕТНИКА, Велика Плана

Благоје Станисављевић, председник Занатске коморе Србије уручио је

Златна мајсторска писма:

Митру Костићу, председнику и Тихомиру Јововићу, потпредседнику РОС Занатства, услуга и предузетништва Србије.

Након уручивања Златних плакета најуспешнијм спортистима додељени су пехари,медаље и дипломе.

Велики пехар Свеукупног победника освојили су такмичар/и/ке БАС-Београд.

Пехар за фер-плеј припао је екипи БЕОГРАДСКОГ САЈМА.

У ревијалном делу забавног програма организовано је такмичење за :најбољи плесни пар /Данка и Јовица Швабић, С.Паланка/, најбољег певача-аматера /Штрбац Александар, Београдски САЈАМ/ и најбољег инструменталисту /Бојиновић Душко/.

Фризери Београда и Ниша одржали су такмичење за најбољу мушку/Пантић Видоје/ и женску/ Којадиновић Славица/фризуру.

Пред крај забавног дела програма одржано је такмичење за мис Занатства Србије 2011, мис шарма и фотогеничности.

Титулу најлепше међу најлепшима понела је Вера Ђукић из Жабља.

Дани проведени у Сокобањи остају трајно у незаборавној  и лепој успомени, па је синдикалци радо посећују, откривајући у њој увек нове изазове.